Kontaktformulär

Skicka e-post till info@outinenspotatis.se

Sök

Potatispuckar á la Gunnel

Enkelt och gott. Man behöver stora potatisar och sådana som jag kallar för "mjukpotatis"... ja, ni vet. Inte den där krispiga nya potatisen, utan den lite mjukare. Fingertoppskänsla. Detta är en rätt som min man Erik fick på ett matställe på en krog i Stockholms skärgård. Han tiggde recept och sen har den hängt med. Den är enkel och fantastiskt god. Passar till allt, men speciellt till grillat kött. Jag vill minnas att Erik även hade med denna i en av hans första kokböcker, ja den som handlade om att laga mat i båten.

Portioner:4
Tillagningstid:30 min
Ingredienser:

Stora potatisar. Grovkrossad rosépeppar. Råsocker. Olja.

Tillagning

Skär puckar av potatisen. Pensla med olja, helt vanlig matolja. Strö över råsocker och sedan grovkrossad rosépeppar. Sen ska dessa puckar in i ugnen i cirka 20 minuter i 225 grader. Under tiden kan du göra en kall yoghurtsås där du blandar i vitlök så klart, lite Dijonsenap och honung. Grillat kött eller varför inte fisk? Men gott, det lovar jag.

Recept»Potatispuckar á la Gunnel

Recept