Kontaktformulär

Skicka e-post till info@outinenspotatis.se

Sök

Bakad potatis med Keso-kolijox

Bakad potatis med nån god röra kan ju få vilken stark människa som helst att darra på underläppen. Denna är så god så man gråter.

Portioner:4
Tillagningstid:60 min
Ingredienser:

Potatis, Smör 100 gram, keso naturel,l 1st gul lök, 1st röd paprika, lite kallrökt lax, röd stenbitsrom, räkor, svartpeppar och salt.

Tillagning

Baka potatisen i mitten av ugnen i 200 grader. Medelstor potatis i ca 45 min och stor potatis i 1 timme. Stick lite hål i potatisen innan du sätter den i ugnen så exploderar den inte. Om du klär den i aluminiumfolie så behöver den några extra minuter på sig i ugnen. När du tar ut potatisen, kryssa den och tryck ihop den lite grann så den öppnar sig - släng på en klick smör och servera med tillbehör.

Keso-kolijox: 100 gram keso naturell 1 gul lök 1 röd paprika lite kallrökt lax röd stenbitsrom räkor svartpeppar salt Hacka lök och tärna paprikan smått och rör ihop det med keson. Laxen skär jag i så små bitar jag kan och rör ihop med några matskedar stenbitsrom samt en näve räkor. Rör ihop och smaka av med peppar och lite försiktigt med salt. Gör gärna röran i tid så den får stå och dra ett tag. Sen är det bara och äta och njuta av maten....

Eira Taipalensuu

Nyckelord

kesopotatis
Recept»Bakad potatis med Keso-kolijox

Recept