Kontaktformulär

Skicka e-post till info@outinenspotatis.se

Sök

Odlat norr om 63:e breddgraden

När du som kund handlar hos oss på Outinens Potatis får du en produkt som till 95% är odlad norr om 63 breddgraden. Potatisen är odlad i ett väldigt gynnsamt klimat där bördig jord och långa ljusa sommarnätter ger potatisen dess karaktär. Tillsammans med minimal användning av bekämpningsmedel borgar detta för att våra odlare levererar en frisk och välsmakande potatis.

Vill ni veta var potatisen odlats, av vem och under vilka förhållanden så har vi ett eget batchnummer tryckt på förpackningen. Genom att kontakta Outinens Potatis och uppge batchnumret ges möjlighet att ta emot denna information.

FörhandsgranskaVi är stolta över att kunna arbeta med potatis odlad norr om den 63:e breddgraden; förutom hög kvalitet och korta intransporter av råvara så bidrar det även till ökad sysselsättning här uppe i norr.

I dag är vi störst i Norrland inom vår bransch och ett av de få företag i Europa där det finns en komplett produktionskedja för rå potatis med skal på, skalad potatis samt förkokt potatis, samlat på 3 600 m2 under ett och samma tak.

Vi på Outinens Potatis strävar efter att hålla högsta kvalitet på alla våra produkter och upprätthålla goda relationer med våra kunder och leverantörer – idag och framöver.

FörhandsgranskaEkologiskt gynnsamt odlat

Vi sätter ett stort värde i ekologisk gynnsam odling och har lyckats bra med miljötänkandet. Outinens kontrakterade odlare har väldigt högt ställda kvalitetsnormer och besitter lång erfarenhet av odling i Barentsområdets karga hälsosamma klimat.

Frakt

Vi undviker specifika transporter och levererar all potatis med returtransporter, vilket genererar ett miljövänligare transportsätt på grund av de långa avstånden. Inom Norrbotten går det mesta tillsammans med t.ex. mejeriprodukter och söderut levereras potatisen med grossisternas
egna bilar. 

Om Outinens Potatis»Odlat i norr

Om Outinens Potatis

Nyheter

Outinens - Fredagsmys

torsdag 27 april 2017

För ett år sedan tog Kalle Outinen det stora språnget till vita duken som stjärna i sina egna reklamfilmer. Och som alla ... Läs hela artikeln

Julen är barnens högtid

torsdag 22 december 2016

Vi vill att så många barn som möjligt ska kunna fira många jular framöver. Läs hela artikeln

Fler nyheter