Kontaktformulär

Skicka e-post till info@outinenspotatis.se

Sök

Sagan om Outinens Potatis

1950 beslutade sig makarna Henrik och Sigrid Outinen att ändra sitt levebröd från mjölkproducenter till matpotatisodlare. Sagt och gjort. 1966 såldes samtliga djur i ladugården och företaget Outinens Potatis var fött. Paret drömde till en början om att producera och sälja burkpotatis och lyckades nästan förverkliga detta projekt. Med allt detta bakom sig bestämde sig makarna för att satsa på utsädesodling vilket skulle visa sig vara helt rätt. Under några år var Outinens utsädesodling den största i Sverige och företaget exporterade till exempelvis Brasilien.

1980-talet kom att bli ett decennium präglat av förändringar för Outinens Potatis. Henrik Outinen avled plötsligt 1981, blott 50 år gammal, vilket tvingade makan Sigrid till att ensam driva verksamheten vidare.

1987 kom deras son Karl-Johan att ändra företagets inriktning från enbart odling av potatis till att odla samt sälja paketerad matpotatis till konsument- och storköksmarknaden. För detta krävdes nyinvesteringar i maskiner vilka genomfördes 1987 då anläggningar för tvättning samt skalning av råpotatis införskaffades.

Om Outinens Potatis»Historik

Om Outinens Potatis

Upptagningsarbetet utfördes mestadels manuellt under 1950- och 60-talet.

Nyheter

Outinens - Fredagsmys

torsdag 27 april 2017

För ett år sedan tog Kalle Outinen det stora språnget till vita duken som stjärna i sina egna reklamfilmer. Och som alla ... Läs hela artikeln

Julen är barnens högtid

torsdag 22 december 2016

Vi vill att så många barn som möjligt ska kunna fira många jular framöver. Läs hela artikeln

Fler nyheter