Kontaktformulär

Skicka e-post till info@outinenspotatis.se

Sök

Matpotatis odlad norr om 63:e breddgraden

Odlat i norr

Outinens Potatis finns i ett av världens absolut renaste jordbruks-områden. Råvaran som används till Outinens Potatis är till 95% odlad i norr. Här har vi ett mycket gynnsamt klimat med bördig jord och långa, ljusa sommarnätter. Detta ger ett idealiskt växtklimat som tillsammans med minimal användning av bekämpningsmedel ger er en frisk, välsmakande potatis.

Kort om Outinens Potatis

Idag kan vi glädja oss åt en tredubblad omsättning under åren 2007–2017, vilket visar att satsningen på kvalitetsprodukter bär god frukt. Kvaliteten bygger på vår medvetna inriktning som innebär en tillverkning utan E-medel, socker eller andra tillsatser. Den inriktningen gillas tydligen av våra kunder, som i allt större utsträckning väljer vår förkokta potatis, en potatis med ett lågt GI-värde och som ger en hög mättnadskänsla.  Läs mer...

Nyheter

Outinens - Fredagsmys

torsdag 27 april 2017

För ett år sedan tog Kalle Outinen det stora språnget till vita duken som stjärna i sina egna reklamfilmer. Och som alla ... Läs hela artikeln

Julen är barnens högtid

torsdag 22 december 2016

Vi vill att så många barn som möjligt ska kunna fira många jular framöver. Läs hela artikeln

Fler nyheter

Visste du att....?

Visste du att Outinens potatis fabrik är den enda fabriken i Sverige som tillverkar färsk potatisgratäng? = all färsk gratäng i gratänghyllan som inte tillverkas hos oss, tillverkas alltså utomlands!

Läs mer

Äkta var ordet

Vår potatisgratäng innehåller äkta grädde och ost. Inga tillsatser och e-medel. Tillverkas i Norrbotten av potatis som odlats norr om 63-breddgraden, och fått växa under midnattssol.

Läs mer

Bli en potatispastor

potatisgratangtapas.jpg
För oss är potatis en del i ett större sammanhang. Tillagningen av måltiden med äkta kvalitets-ingredienser, ätandes den njutningsfyllda måltiden med det trevliga sociala umgänget. Gillar du allt detta och samtidigt har passionen kring potatis som smittar av sig till omgivningen, då är du en potatispastor. Landshövdingen Per-Ola Eriksson, Sven-Eric Bucht, Simon Laiti med flera är redan potatispastorer. Bli en du också.

Läs mer

Prenumerera

Få vårt nyhetsbrev

Potatistipset

Rå skalad potatis kan förvaras tillfälligt i kallt vatten. Då missfärgas den inte. Det är dessutom ett sätt att få potatis som mjuknat att bli hård igen.

Fler tips

Tradition kring potatis

Outinens Potatis bygger på en familje-tradition sedan 1950-talet att förse marknaden med olika typer av potatisprodukter.

Lär känna Outinens

Nyhet! 350 g färdigkryddad potatisgratäng!

Nu har vi vår populära färdigkryddade potatisgratäng även i en liten förpackning (350 g) Perfekt för 1-2 personer! Smaklig spis!

Läs mer

Innovation en livsstil

Det mesta är ogjort när det gäller potatis-produkter. Förvänta dig nya infallsvinklar från oss. Vi tänker, drömmer, pratar och äter potatis.

Läs mer